Klímaszerelés tudnivalók

Klímaszerelés tudnivalókA nyári forróságra nagyon sokan klíma vásárlással készülnek, mert a legnagyobb melegeket másképp már nem nagyon lehet elviselni. Bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a klímaszereléssel kapcsolatban.

Nagyon fontos, hogy klímát csak megfelelő képesítéssel, engedéllyel rendelkező szakember árusíthat és szerelhet be, nem fogod tudni tehát saját magad megoldani a beszerelést, mindenképpen érdemes a szakemberek költségeivel és idejével számolni.

Szakembert érdemes a közelben keresni, mert a legtöbben a saját vonzáskörzetükben dolgoznak csak. Pl. budapesti klímaszerelés esetén budapesti szerelőt érdemes keresni. Érdemes a szakemberek segítségét kérni már a klíma kiválasztásakor, ugyanis a helyes klímaválasztás nagyon fontos szerepet játszik majd a teljesítményben, gazdaságosságban is.

A klímaszerelésnek általában fix ára van átlagos körülmények között. Ha azonban nagyon magasan kell felszerelni pl. a kültéri egységet, vagy messze kerül egymástól a beltéri és a kültéri egység, akkor plusz költségekkel kell számolni.

Ha felújítás, nagyobb átalakítás előtt állsz, és tudod, hogy később klímára is szükséged lesz, akkor érdemes a csövezést elvégezni a felújítás során. Utólag általában már nem a falakban, hanem a falakra rögzítve viszik a csöveket, ami gyakran nem nyújtja a legszebb látványt. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy főszezonban gyakran heteket kell várni, mire a klímaszerelőknek van ideje a beszerelés elvégzésére, érdemes inkább pár hónappal a nyár előtti időpontot választani klíma vásárlásra.