Mi az a softshell, és mire jó?

Mi az a softshell, és mire jó?Ha sportos, meleg kabátra van szükségünk, akkor az egyik legjobb megoldás manapság a softshell kabát. De mi is az a softshell, és miért jók az ilyen kabátok?

A softshell egy speciális anyag, hasonlít a hagyományos pulóverekre és kabátokra is, mindkettő előnyeit lehet élvezni egy kabáttal. Elsősorban sportoláshoz, mozgáshoz szokták viselni, ugyanis az előnyei itt jönnek ki a legjobban. Különbség viszont, hogy a softshell kabátok nem rendelkeznek béléssel. Ennek ellenére a softshell egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül jól tartja a meleget, ideális tehát őszi, téli időjárás esetén. Kellemetlen lehet viszont, hogy a vizet átengedi, de egy kis odafigyeléssel használható csapadékos időszakban is, és a kisebb esőzésnek is nagyon jól ellenáll.

A jó hőtartó képesség mellett az őszi és téli sportoláshoz elengedhetetlen, hogy a ruha ne akadályozza a szabad mozgást, hogy minél könnyebb legyen benne mozdulatokat végezni. A softshell ruhák ilyen szempontból is kiválóak, valamint nagyon könnyűek is, így szinte minden sport során bátran viselhetők. A kiváló hőtartó képesség mellett a szél ellen is védenek ezek a kabátok.

A softshell dzsekik további előnye, hogy egyben megoldanak minden olyan problémát, amire általában több ruhadarabot szoktunk viselni. Nem kell többé rétegesen öltözni, nem kell külön drága pulóvert és kabátot venni, és nem kell túrázás, mozgás közben minden alkalommal perceket eltölteni az öltözködéssel.