Fontos a karikagyűrű méretének pontos meghatározása

Fontos a karikagyűrű méretének pontos meghatározásaA karikagyűrűk olyan ékszerek, melyek a házasság jelképei, és nagyon hosszú ideig, általában folyamatosan viselik őket a párok tagjai. Ennek megfelelően nagyon oda kell figyelni a gyűrű méretének meghatározásakor, megválasztásakor, ha nem akarunk később problémákat.

Lehetőség van karikagyűrű méret meghatározására házilag is, de ha biztosra akarunk menni, akkor jobban járunk, ha profikra, gyűrű készítőre vagy gyűrű kereskedőre bízzuk. Ha mégis a házilag történő méret meghatározást választjuk, akkor beszerezhetők kifejezetten erre a célra kitalált eszközök, szerezzünk be egy ilyet, jelentősen megkönnyíti a dolgunkat. A gyűrű méretét jelző mérőszám a gyűrű belső felületének kerületét jelenti mm-ben. Látható, hogy itt minden mm sokat számíthat, tehát, ha otthon próbáljuk meghatározni a szükséges gyűrűméretet, akkor is szerezzünk be egy ilyen eszközt.

Ha meghatározunk egy gyűrűméretet, de azt rosszul tesszük, akkor sincs veszve minden, feltéve, hogy nagyjából sikerült belőni a szükséges méretet. Az elkészített karikagyűrűk túlnyomó többségénél 1-2 számnyi méretet utólag is tudnak korrigálni. Manapság már szinte egyszerűbb az online karikagyűrű vásárlás, mint ha személyesen vásárolnánk meg a gyűrűket. Internetes vásárlás esetén is érdemes azonban a gyűrű méret meghatározását szakemberre bízni. Mindenképpen vegyük fel a kapcsolatot a gyűrű készítőjével a rendelés leadása előtt, és beszéljük meg a méretekkel kapcsolatos tudnivalókat az esetleges kellemetlenségek elkerülésének érdekében.