A szén-monoxid érzékelő beszerelése

A szén-monoxid érzékelő beszereléseA szén-monoxid gáz mérgező gáz, így az ellene történő védekezés nagyon fontos minden olyan helyiségben, ahol gázfogyasztó készülék található. Mivel a szén-monoxid gáz színtelen, szagtalan gáz, így szükségünk lesz egy olyan eszközre, amely észleli és jelezni tud. Ez az eszköz a szén-monoxid érzékelő.

A szén-monoxid érzékelő beszerelése

Egy szén-monoxid érzékelő beszerzése könnyen megy, a nagy áruházak, villamossági boltok, tűzvédelmi cégek is árusítják az eszközöket. Amire oda kell figyelni, az a szén-monoxid érzékelő beszerelése.

A gázfogyasztó készülék helyisége mellett ajánlott lehet nappaliba, hálószobába is helyezni a maximális biztonságért.

Ugyan a szén-monoxid a levegővel keveredik, de felfelé száll, így ezt figyelembe kell venni, amikor a szén-monoxid érzékelő helyét akarjuk meghatározni. A gázkészüléktől 1-3 méterre helyezzük, a plafontól 30 cm távolságra. A lakó helyiségekben, pl. nappaliban, hálószobákban a belégzési magasságra helyezzük az érzékelőt. Ez nappaliban fejmagasságot jelent, hálóban pedig az ágy magasságát.

Figyelembe kell venni a nyílászárók helyét is, mivel a friss levegő beáramlása miatt nem a valós értéket mutathatja az érzékelő. A levegő áramlására hatással vannak a bútorok, szekrények is. Szintén figyeljünk oda arra is, hogy ilyen eszközök ne befolyásolják a helyiség természetes levegőáramlását, ugyanis ez emiatt is lehet rossz eredményt kapni.