Gyógyszer rendelés egyszerűen

Gyógyszer rendelés egyszerűenMa már szinte mindent meg tudunk vásárolni otthonról, a kanapén ülve. Nincs ez másképp a gyógyszerek esetén sem. Bemutatjuk, hogyan működik a gyógyszer rendelés.

Először is meg kell említeni, hogy fontos különbség van a vényköteles és a vény nélkül kapható gyógyszerek között. Mindkettőt kizárólag gyógyszertár forgalmazhatja online is, de vényköteles gyógyszereket nem lehet futárszolgálattal kiszállítani, hanem csak a gyógyszertár munkatársa szállíthatja házhoz. Emiatt vényköteles gyógyszert helyi patikából lehet „rendelni”.

Vény nélkül kapható gyógyszereknél viszont a webshopokban megszokott folyamat működik. Ki kell választani a termékeket, meg kell adni a szállítási és számlázási információkat, és a rendelés leadása után a futár hozni fogja a csomagot.

Néhány dologra azonban figyelni kell, mert a gyógyszer kereskedelemre sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint egy átlagos webshopra. A webshopon fel kell tüntetni a gyógyszertár nevét, amely a webshopot működteti. A gyógyszertár neve és az OGYÉI honlapja segítségével mindenki könnyedén le tudja ellenőrizni, hogy az adott webáruház legálisan árul-e gyógyszereket. Ha nem találsz egy webshopot meg a rendszerben, akkor onnan ne rendelj gyógyszert, mert a cégnek nincs engedélye az árusításhoz. Azt pedig valószínűleg mondani sem kell, hogy a nem megfelelő forrásól beszerzett gyógyszer szedése komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.