Milyen a jó balatoni szállás?

Milyen a jó balatoni szállás?Ha nyár, akkor balatoni nyaralás, amely csak úgy lesz felhőtlen, ha már a szállás választásnál odafigyelünk arra, hogy minden igényt kielégítő szállást találjunk. Nézzünk meg néhány szempontot, amiket érdemes figyelembe venni a legjobb balatoni szállás kiválasztásához.

Ugyan a legtöbb időt nem a szálláson fogod valószínűleg eltölteni, de azért fontos, hogy kényelmes, jól felszerelt szállást válassz, különben az egész nyaralás kellemetlen élményt jelenthet a kikapcsolódás helyett. Az, hogy „jól felszerelt”, mindenkinek mást jelent persze, ezért a saját igényeid alapján válassz. Ha pl. nem szeretnétek a nyaralás alatt főzőcskézni, nem biztos, hogy konyhára szükség van, ha viszont nem akarsz főzni, akkor legyenek a közelben éttermek, vagy akár a szálláson is legyen lehetőség pl. reggelit kérni. Ha gyerekkel nyaraltok, akkor viszont lehet, hogy nem árt, ha van egy kis udvar.

Másik fontos szempont a szállás elhelyezkedése, a Balatonról való távolsága. Minél közelebb van a szállás a parthoz, annál többet kell érte fizetni. Ha nem zavar, hogy 5-10 percet autózni kell a strandoláshoz, akkor elég sokat lehet spórolni egy kicsit távolabbi nyaralóval. Nagyobb településeken a városközponttól való távolság is számíthat az szállás áránál, mert a központi szállások drágábbak szoktak lenni.