A strandfoci az egyik legizgalmasabb sport

A strandfoci az egyik legizgalmasabb sportHa nyár, akkor szabadtéri sportolás és Balaton part. Az egyik legjobb sport, ami mind a kettő követelménynek eleget tesz, a strandfoci. Nem véletlenül szerveznek pl. strandfoci tornákat Balatonbogláron is a nyári időszakban.

Nem véletlenül népszerű a strandfoci hazánkban is, ugyanis rendkívül izgalmas sportról van szó. Nagyban hozzájárul az izgalomhoz, hogy nincs döntetlen, a végén valaki mindenképpen nyerni fog. A strandfoci meccsek ráadásul sokkal rövidebbek, mint a megszokott focimeccsek, így biztosan nem kell a nézőknek egy 90 perces 0-0-s döntetlent „végigizgulniuk”.

Mivel a strandfocit homokban játsszák, így a labda nagyon sok időt tölt a levegőben, ami kedvez a szórakoztatásnak. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a pálya kicsi, a kapu pedig relatíven nagy a pályához képest, így sokkal egyszerűbb gólt szerezni, mint a megszokott focimeccseken. A puha homoknak köszönhetően a trükkös, szép megmozdulások száma is jelentősen megnövekszik.

Nem hátrány természetesen a nyári időjárás sem, ugyanis strandfoci bajnokságokat a melegebb hónapokban szerveznek. Mivel a Balaton partján zajlanak elsősorban a meccsek, így sokan a nyaralásuk alatt követik a bajnokságot, akár személyesen is.