Mit vegyünk figyelembe látásjavító kezelés választásakor?

Mit vegyünk figyelembe látásjavító kezelés választásakor?Ha lézeres szemműtéten gondolkodunk, akkor érdemes a lehető legtöbb információt beszerezni a műtét előtt. Mutatjuk, hogy mit érdemes figyelembe venni, mire érdemes odafigyelni.

Először is klinikát kell választanunk. A legtöbb klinika nagyon hasonló, csak más fantázianévvel rendelkező kezeléseket kínál. Általában az emberek klinikát választják ki először, nem a kezelés típusát. Klinika választásához érdemes a szolgáltatók weboldalait tanulmányozni, valamint a Facebook oldalukat és Google Reviews profiljukat felkeresni. A honlapokon várhatóan csak a legjobb dolgokat olvashatjuk az adott klinikáról, a másik két helyen azonban valódi emberek, páciensek írnak valódi véleményeket. Itt már kibukik, ha egy klinikánál sok a rossz tapasztalat.

Ha megvan a klinika, akkor jelentkezni kell náluk alkalmassági vizsgálatra. Az alkalmassági vizsgálat előtt a választható kezelés típusokat érdemes már böngészni, azonban csak az alkalmasságit követően derül ki biztosra, hogy melyik kezelésre, kezelésekre vagyunk alkalmasak. A kezelésekről a klinikák részletes információkat adnak honlapjukon, de fel is lehet őket hívni, ha kérdésünk van. A szemműtét árakat érdemes már az alkalmassági vizsgálatot megelőzően tanulmányozni, ha soknak találjuk, akkor felesleges időt szánnunk az alkalmasságira.

A kezelést követően kontroll vizsgálatokra kell majd visszamennünk. Ha vidéken lakunk, érdemes figyelembe venni, hogy a klinikánál van-e lehetőség a közelünkben kontrollra menni.