Modern lézeres látásjavítás, a Relex Smile

Modern lézeres látásjavítás, a Relex SmileA lézeres szemműtétek technológiája folyamatosan fejlődik, így egyre több új kezelés jelenik meg a világban és hazánkban is. Korábban Magyarországon csak PRK, Lasik, Femto és Visumax típusú kezeléseket lehetett végezni, de ma már elérhető a jelenlegi egyik legmodernebb kezelés típus, a Relex Smile.

A Relex Smile is Visumax lézerrel történik, és egyesíti a korábban elérhető látásjavító kezelések előnyeit. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a Relex Smile kezelés kíméletes, a regenerálódási idő a legrövidebb a választható szemműtétek közül, és a mellékhatások előfordulásának esélye is minimális.

A Relex Smile kezelés abban különbözik a rendkívül népszerű Femto kezelésektől, hogy nincs szükség a Femtonál megszokott lebeny kialakítására, így a 20 mm helyett csak 2 mm-es bemetszést kell végezni a Relex Smile szemműtét során. A sokkal kisebb bemetszésnek köszönhetően az eljárás kíméletesebb a szem szaruhártyájához és az abban futó idegekhez is.

A kis bemetszésnek köszönhetően a regenerálódás is sokkal gyorsabb, mint akár Femto kezelés után, amely eddig a leggyorsabb felépülést jelentette. A felépülés során ráadásul kevesebb a szükséges kontroll-vizsgálatok száma, és szemcseppet sem kell sokáig használni Relex Smile szemműtét után.

Nem csak a felépülési idő, hanem a kezelés ideje is nagyon rövid, mindössze kb. 24 másodperc egy szem kezelése, ami szintén sokkal gyorsabb, mint a Femto kezelés néhány perces ideje.