A koszorúban található virágok színének jelentése

A koszorúban található virágok színének jelentéseA koszorú a megemlékezés, kegyelet egyik jelképe, szinte minden temetéshez hozzátartozik a koszorú valamilyen formában. Sokan csak arra figyelnek oda, hogy mekkora, milyen típusú koszorút válasszanak egy temetésre, azonban nem csak a méretnek, hanem a színeknek is szimbolikus jelentése van.

Ha nem tudod, hogy milyen színű virágot válassz, vagy csak nem ismered a jelentéseket, akkor a fehér szín kiváló választás. A fehér szín semleges, nem lehet vele rosszul dönteni, minden helyzetben nagyon jó választásnak számít. Jelentését tekintve az ártatlanságot, fiatalságot jelképezi.

A fehér mellett a másik népszerű szín a piros. A piros virágok a szeretetet, szerelmet jelképezik, emiatt általában közeli hozzátartozók, barátok részére szokás piros színű virágokból készült koszorút készíttetni.

Rózsaszín virágokat fiatalon elhunyt hölgyek számára szoktak választani, ugyanis ez a szín a nőiességet, fiatalságot jelképezi.

Ha egyik szín jelentése sem felel meg az elvárásainknak, akkor sincs probléma, akár több különböző színű virágot is lehet választani egy koszorú alapjául. Ha pedig nem tudjuk, hogy a mi helyzetünkben milyen virág lenne a legjobb választás, akkor a koszorú készítő cégek általában készséggel állnak rendelkezésre, és a helyzetünk rövid bemutatása után szinte biztosan fognak tudni ajánlani egy koszorút.