Érdekességek a Levi’s márkáról

Érdekességek a Levi’s márkárólA Levi’s márkanév manapság szinte egyet jelent a minőségi farmernadrággal. Manapság már szinte mindenki ismeri a Levi’s farmereket, azonban a cég hátteréről, alapítójáról kevesebben rendelkeznek információkkal. Néhány érdekességet fogunk bemutatni a Levi’s márkáról.

A Levi's 501-es a divattörténelem legtöbb másolatával rendelkező ruhadarabja. Ugyan amerikai cégről van szó, de a cég alapítója, Levi Strauss Németországban született, családjával 18 éves korában hajózott ki Amerikába.

1873-ban, egy Jacob Davis nevű szabóval közösen szabadalmaztatták az a farmernadrágot, amely egy szegecsekkel megerősített nadrág volt. Jacob Davis sem amerikai születésű volt, hanem Lettországból utazott a kontinensre.

Strauss cége eredetileg vegyeskereskedés volt, egyáltalán nem gyártott ruhákat, akkor kezdett el farkereket készíteni, amikor a nála vásárolt anyagból Davis elkészítette az első nadrágot. Mivel Davisnek egyedül nem volt elég pénze a szabadalmaztatáshoz, így közösen tervezték meg a nadrágokat.

A Levi’s farmerek hátsó zsebein látható ívelt, általában sárga cérnával készült díszvarrás a nadrágot egyik eredeti motívuma, azonban nem tudja senki, hogy miért lettek ilyenek, miért így alakultak ki a nadrágok.

Az eredeti nadrágok csak egy zsebbel készültek, több évtizedig nem is gyártottak egyéb nadrágokat. A második zsebet valószínűleg a keresletnek, a vásárlók véleményének köszönhetjük.