Bejelentkezés / Regisztráció / Elfelejtett jelszóBejelentkezés kinyitása
Keresés Keresés
Hozzáadás a kedvencekhez
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Tudatosan Zöldnek lenni...
Szavazz a videóra
Értékelés (4 / 2 ):
Értékelj te is:
Tudatosan Zöldnek lenni... Tudatosan Zöldnek lenni...
2014-09-18 15:15:57

Egyre gyakrabban találjuk szembe magunkat a zöld gondolkodás fogalmával - ennek ellenére sokan a mai napig nincsenek pontosan tisztában, mit is takar mindez. A köztudatba már beépült napkollektorok használatánál sokkal komplexebb a kérdés - tudtuk meg Jenei Gábortól, az ÖkoHome képviselőjétől.

"Próbálunk egy olyan környezetet teremteni magunknak, amit az unokáink is élvezhetnek. Az energiafelhasználásunk foszilis energiákra épül - benzin, földgáz, kőolaj - de ezek a készletek záros határidőn belül kimerülnek. Viszont a megújuló energiák segítségével szimbiózisban élhetünk a Földünkkel." - magyarázta Jenei Gábor az ÖkoHome mögött is húzódó gondolatiságot, ami amellett, hogy rendkívül előremutató, természetesen nem csak a hosszútávú (akár generációkon átívelő) hatásokat hangsúlyozza, de egyfajta befektetésként is tekinthetünk a zöld rendszerekre, amely évente akár 10%-os megtérülést is hozhat akár a családi kasszában, akár vállalkozásunk költségvetésében.

A napelem csak egy a választható lehetőségek közül. Igaz, a legismertebb, ám Jenei Gábor kiemelte, sosem szabad sablonokban gondolkodni, hiszen minden egyes szituáció más és más zöld megoldást kíván: "Azt szokás mondani, ahány ház, annyiféle ember. Ez itt is igaz: ahány ház, annyiféle energetikai rendszer. Mindenkinek a fogyasztási szükségleteinek és a ház adottságaihoz igazítjuk a rendszert." - Tehát érdemes komplexen kezelni házunk, üzletterünk zölddé, környezettudatossá tételét, melyben természetesen szakemberek tapasztalataira támaszkodva biztos lehetünk benne, hogy a legújabb, legerőlemutatóbb technológiák közül válogathatunk. Magunknak és unokáinknak is - hiszen (mint mondani szokás) a Földet tőlük kaptuk kölcsön...

Bővebb tájékoztatás a környezettudatos szemléletről és a zöld lehetőségekről: www.okohome.hu!


Oldal megosztása:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a del.icio.us-hoz Add a Google Reader-hez
Küldd el a videót egy ismerősödnek Küldd el a videót egy ismerősödnek
További videóink
Hozzászólások
Ide még nincs hozzászólás, légy te az első! Klikk ide!

Impresszum Kapcsolat Médiaajánlat Adatvédelmi nyilatkozat Tabu TV Arca Pályázat szabályzata