Bejelentkezés / Regisztráció / Elfelejtett jelszóBejelentkezés kinyitása
Keresés Keresés
Hozzáadás a kedvencekhez
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Szigeten az MVM Energiaszigete
Szavazz a videóra
Értékelés (4.25 / 4 ):
Értékelj te is:
Szigeten az MVM Energiaszigete Szigeten az MVM Energiaszigete
2011-08-11 14:30:00

Nyári fesztiválkörútjának újabb állomásához érkezik az MVM Energia 2.0 programja augusztus 8-tól a Szigeten várja az érdeklődőket az interaktív tárlat.

A Paksi Atomerőmű négy blokkjának eredetileg tervezett élettartama 30 év, ezért a korábbi elképzelések szerint 2012-2017-ig működhetett volna. Az erőmű 2000 megawattnyi kapacitást jelent a villamosenergia-rendszerben, azaz az ország több mint 40%-át látja el árammal. Az interaktív tárlat egyik legfőbb célja, hogy a fiatalok kézzelfogható tájékoztatást kapjanak az üzemidő-hosszabbítás és bővítés biztonságos és gazdaságos megvalósításáról, illetve megismerkedhessenek Magyarország legtisztább, CO2-kibocsátás nélkül előállított energiájával, ami nem szennyezi széndioxiddal a környezetünket.

A kamion leglátványosabb eleme egy valósághű vezérlőpult, melynek segítségével a látogatók maguk is megtapasztalhatják, többek között hogyan nő az áram ára és az energiarendszer széndioxid-kibocsátása, ha virtuálisan csökkentik a szimulált atomerőmű teljesítményét. Az MVM Csoport - Magyarország legnagyobb nemzeti energetikai vállalatcsoportja - azonban nemcsak az atomenergia, hanem a megújuló energia fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet: két buli között az „Energiasziget” nap- és szélenergiával működtetett „Chill Out Sarokkal”, valamint kerékpárral hajtható mobiltöltési lehetőséggel is várja az érdeklődőket.

Az MVM Csoport a Szigeten sztársportolókkal is várja az érdeklődőket; a 0. napon, kedden 12 és 15 óra között az MVM Paks, az idei nemzetközi kupasorozatban legtovább jutott magyar labdarúgó csapatának három játékosa, Éger László csapatkapitány, Böde Dániel házi gólkirály és Vayer Gábor tartanak tárlatvezetést az atomerőmű kamionjában. A Sziget 3. napján, pénteken Kovács Antal, alias „Atom Anti” olimpiai bajnok judo-s látogat ki az Energiaszigetre, s áll be egy délután erejéig tárlatvezetőnek.


Oldal megosztása:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a del.icio.us-hoz Add a Google Reader-hez
Küldd el a videót egy ismerősödnek Küldd el a videót egy ismerősödnek
További videóink
Hozzászólások
Új hozzászólás Új hozzászólás a videóhoz
Marosi Péter 2011-08-11 14:52:57
Érdekes bemutató volt, de örülnék, ha még mégsem lenne akkora főd rengés, mint Japánban volt. Bár én a vízi erőművet, szélerőműve illetve a napkollektort biztonságosabbnak és környezet barátnak tartom, mint az atomenergiát.

Impresszum Kapcsolat Médiaajánlat Adatvédelmi nyilatkozat Tabu TV Arca Pályázat szabályzata