Bejelentkezés / Regisztráció / Elfelejtett jelszóBejelentkezés kinyitása
Keresés Keresés
Hozzáadás a kedvencekhez
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Mi is az a Hungarikum?
Szavazz a videóra
Értékelés (4 / 2 ):
Értékelj te is:
Mi is az a Hungarikum? Mi is az a Hungarikum?
2014-07-08 11:15:00

Kis hazánk különösképp büszke vívmányaira, jellegzetes jegyeire - azokra az apróbb-nagyobb dolgokra, amivel a magyarságot azonosíthatjuk.

Mik azok a hungarikumok? Elsőre mindenkinek a hímzések, az alföldi pusztaság, vagy épp a gulyásleves jut eszébe, mint jellegzetes magyar "motívum" - azonban vannak olyan hungarikumaink is, amik kevésbé kézenfekvőek: a táncház módszer, a Kürt-féle adatmentés, Gundel Károly gasztronómiai öröksége vagy épp a sólymászat - de ide soroljuk a nyári fröccsözések elengedhetetlen kellékét, a szikvizet is! Azaz csupa olyan dolog, amikre büszkék lehetünk, és mutathatjuk: mi, pontosabban elődeink, ezt adtuk hozzá a világörökséghez.

Országjáró túránk során Eger belvárosába látogattunk el, ahol a vár alatt sétálgatva botlottunk bele a Hungarikum Shopba. A barátságos kis üzlet a magyar motívumok igazi tárháza: hímzett felsők, korsók és felespoharak, pálinkával ízesített kézműves csokoládék (és persze pálinkák!), hímzett nyakláncok és fülbevalók, terítők és babák - azaz csupa olyan ajándéktárgy, aminek talán nem is csak külföldiként örülnénk, de magyarként is találnánk pár izgalmasabb darabot. Stábunk kedvence az instant gulyáscsomag volt, kalocsai paprikával, gulyáskrémmel, mini fakanállal - és persze recepttel! Már csak egy bográcsot kell hozzá szerezni, és indulhat is a főzés!

Tehát ha Egerben jártok, mindenképp látogassatok el Ti is a Hungarikum Shopba, a Dobó utca 19-be!


Oldal megosztása:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a del.icio.us-hoz Add a Google Reader-hez
Küldd el a videót egy ismerősödnek Küldd el a videót egy ismerősödnek
További videóink
Hozzászólások
Ide még nincs hozzászólás, légy te az első! Klikk ide!

Impresszum Kapcsolat Médiaajánlat Adatvédelmi nyilatkozat Tabu TV Arca Pályázat szabályzata