Bejelentkezés / Regisztráció / Elfelejtett jelszóBejelentkezés kinyitása
Keresés Keresés
Hozzáadás a kedvencekhez
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Innovatív, zöld megoldások - Sciquest
Szavazz a videóra
Értékelés (5 / 2 ):
Értékelj te is:
Innovatív, zöld megoldások - Sciquest Innovatív, zöld megoldások - Sciquest
2014-07-24 09:48:51

Kis hazánk mindig is élen járt az innovatív megoldásokban. Most egy olyan vállalkozást szeretnénk bemutatni, akik a BorsodChemmel együttműködve egy olyan problémát oldottak meg, amelyre sokan már az elején azt mondták: lehetetlen. Bemutatkozik a SciQuest.

Ha a kutatás-fejlesztés felé fordítjuk a tekintetünket, minden történet egy megoldandó problémával kezdődik. Jelen esetben ez a probléma a BorsodChem területén működő BC-KC Formalin Kft mellékterméke volt. A szegénygáznak is nevezett anyagot ugyan korábban is felhasználták (tartályokban alakították gőzzé) - ám nagy mennyiségű energiabevitellel. Azaz nem túl gazdaságosan. A SciQuest szakértői azonban úgy gondolták, egy kis leleményességgel, némi kísérletezéssel - és persze pár mérnök odaadó munkájával - akár elektromos áram is kinyerhető a szegénygázból, amivel akár önellátóvá is válhat az üzem.

Persze ezt a lehetőséget többen azonnal elvetették, mondván: ez a gáz nem alkalmas ilyen jellegű feladatokra. A kétkedők előrejelzései ellenére azonban örömmel fogadtuk a SciQuest meghívását az általuk kifejlesztett, kizárólag szegénygázzal működő motor tesztüzemére. Természetesen a projekt még koránt sem ért véget, hiszen a jelenleg bemutatott gép csak "kistestvére" az üzemet véglegesen ellátó motorrendszernek, ugyanakkor a siker már most borítékolható.

Gratulálunk!


Oldal megosztása:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a del.icio.us-hoz Add a Google Reader-hez
Küldd el a videót egy ismerősödnek Küldd el a videót egy ismerősödnek
További videóink
Hozzászólások
Ide még nincs hozzászólás, légy te az első! Klikk ide!

Impresszum Kapcsolat Médiaajánlat Adatvédelmi nyilatkozat Tabu TV Arca Pályázat szabályzata