Bejelentkezés / Regisztráció / Elfelejtett jelszóBejelentkezés kinyitása
Keresés Keresés
Hozzáadás a kedvencekhez
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Benkő László szerint Hofi Géza pofán vágott egy hivatalnokot
Szavazz a videóra
Értékelés (4.25 / 8 ):
Értékelj te is:
Benkő László szerint Hofi Géza pofán vágott egy hivatalnokot Benkő László szerint Hofi Géza pofán vágott egy hivatalnokot
2010-12-09 09:41:25

Az Omega tagja tanulságos történetet mesélt a rendszerváltás előtti bürokráciáról és az akkori művészvilágról.

Benkő Lászlóval egy számára rettentően sokat jelentő kultikus helyen találkozott a Tabu Tv stábja. "Ott volt pár méterrel onnan, ahol mi most ülünk, egy olyan épület, ami azoknak az embereknek a sorsát döntötte el, akik az én időmben a művészvilágban dolgoztak. Itt voltak a könyvkiadók, itt volt a hanglemezgyár és itt volt az akkori szocialista országba valamint akárhová máshová történő utazásokat engedélyező hivatal is. Írók, humoristák, színészek, zenészek találkoztak itt a második emeleten... olyan legendás volt, mint a rádiónak a pagodája és a Magyar Televíziónak az aulája." - meséli a tabutv.hu riporterének a zenész, aki ebben az épületben rengeteg időt töltött együtt régi jóbarátjával, Hofi Gézával.

"Hofi mindig elolvasta a reggeli napilapokat és tesztelte rajtunk a neki legjobban tetsző és legizgalmasabb történeteket, hogy min nevetünk a legjobban. Ezt már Hofi szerűen adta elő és azonnal levette, hogy min röhögünk a legjobban, este pedig már az önálló blokkjában is megjelent belőlük egy-kettő..." - emlékszik vissza az internetes sztártévé videójában Benkő László.

Az Omega tagjának azonban nem csak pozitív élményei voltak a kultikus épülettel kapcsolatban, hiszen az akkori bürokrácia sokszor megnehezítette a művészek életét. "Ma már ember nem hiszi el, de annak idején csak utazás előtt 24 órán belül kaptuk meg az útlevelünket és visszaérkezéskor 24 órán belül be is kellett hozni. Egyszer egy zenészekből, színészekből, humoristákból álló válogatott csapat utazhatott el Szabadkára, de a hivatalban egy pacák szórakozott azzal, hogy nem írta alá a kilépési engedélyünket, emiatt pedig nem kaptuk meg az útlevelet. A várakozás alatt összegyűltünk, kávéztunk, a Géza pedig ott állt és figyelte, ahogy egyre feszültebb lesz a hangulat. Végül többször is felment ehhez a főnökhöz, utoljára viszont szólt mindenkinek, hogy menjünk utána... bement és szólt ennek a nagyfőnöknek, hogy adja már oda az útlevelünket és amikor nem akarta, akkor a Géza úgy pofán vágta, hogy az írógépével együtt szállt el a csávó!" - mondta el a Tabu Tv internetes videójában Benkő László, aki ezután a többi pályatársával együtt sorban átvehette az útlevelét.


Oldal megosztása:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a del.icio.us-hoz Add a Google Reader-hez
Küldd el a videót egy ismerősödnek Küldd el a videót egy ismerősödnek
További videóink
Hozzászólások
Új hozzászólás Új hozzászólás a videóhoz
Virag Jozsefne 2011-01-24 14:58:17
Hofi Géza A LEGENDA
Recoil 2011-01-08 14:30:34
Náluk keződik Mo.-on a sztár, művész és Szörényiéknél ill. Kóbornál. Bár ők nem szoktak a bulvárba mindennap lenni.
Divinyi Anikó 2010-12-17 21:44:24
neki megengedett volt ez:D:D én bírtam:D:D
Lina 2010-12-10 01:25:36
Mert neki lehetett, Ő volt az a bizonyos "szelep" a vidám barakban..eggyütt vadászgatott a párt embereivel.Ez természetesen nem von le semmit, az előadói tehetségéből de tény.
Marosi Péter 2010-12-09 10:58:26
Hofi Géza élt, Hofi Géza él, Hofi Géza élni fog! Magyarországon nem volt olyan ember, mint Hofy Géza volt. Biztos sokan ismeritek ki volt. Abban az időben, amikor állítólag nem volt szabad semmi se ő elmondta mindenről a véleményét és nehéz volt bejutni az előadásaira. Amit akkor Hogi Géza megcsinált azt ma már nem biztos, hogy valaki megmeri csinálni.

Impresszum Kapcsolat Médiaajánlat Adatvédelmi nyilatkozat Tabu TV Arca Pályázat szabályzata