Bejelentkezés / Regisztráció / Elfelejtett jelszóBejelentkezés kinyitása
Keresés Keresés
Hozzáadás a kedvencekhez
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Mentsd el a videót a kedvenceid közé!
Ákos: Mi történt a lemezpiaccal?!
Szavazz a videóra
Értékelés (4 / 3 ):
Értékelj te is:
Ákos: Mi történt a lemezpiaccal?! Ákos: Mi történt a lemezpiaccal?!
2014-09-25 11:19:37

Stábunk a napokban részt vehetett Ákos új kislemezének és klipjének premierjén. A bemutató kapcsán beszélgettünk a negyed évszázada pályán lévő énekessel a popzene mai helyzetéről itthon és külföldön egyaránt - de szóba került a U2 és egy vaskohó is...

Ákos szeptember 24-én mutatta be Igazán című EP-jét. A kislemez kapcsán felmerült a kérdés: megéri-e még albumokban gondolkozniuk a zenészeknek, kiadóknak? Az énekes óvatosan fogalmaz: a sajtótájékoztatón többször is elhangzott az ígéret, miszerint jövőre lesz új nagylemez, ha "addigra még lesz értelme ennek a szónak" - míg interjúnkban azt hangsúlyozta, ugyan egyre kevesebben vannak, akik teljes albumokat hallgatnak végig, ő hisz a klasszikus formátumban: "Lényegében beletörődni is nehéz abba, ami a lemezpiaccal, mint olyannal történt. Ez régen egy művészeti ág volt - mára pedig megszűnt. Én még mindig az albumot tartom annak a formátumnak, amiben az ember megnyilvánul, annak ellenére, hogy tudom, a fogyasztói szokások megváltoztak. Bizonyos mértékig próbálok alkalmazkodni, de nem a végletekig elmenve. Az a középlemez, amit most adtunk ki Igazán címmel, erre irányuló próbálkozás."

Ákos már számtalan - itthon még szokatlan - lemezkiadási lépéssel kedveskedett rajongóinak (verslemez, nyilvános remixpályázat hivatalos megjelenéssel, dupla-tripla koncert DVD-k...) - így kíváncsiak voltunk, mit szól a U2 nagy port kavart vírusmarketingjéhez? (Az ír zenekar 2014-es albuma egyszerre jelent meg az összes iTunes-felhasználó könyvtárában: ingyenesen - és kéretlenül...) "Sokféle hírt olvastam, bár az albumot még nem hallottam. Most egy kicsit erőszakos marketinglépésnek érzem. Egy ilyen húzásnak lehet rengeteg eredménye is, de az is lehet, hogy visszatetszést kelt. Ha jól olvastam a visszajelzéseket, ez most nem sült el igazán jól. Ez akkor kár, ha egyébként egyébként egy jó albumról van szó." Tehát annak ellenére, hogy az Ákos-albumokat is könnyedén fellelhetjük legális letöltőoldalakon, a közeljövőben ne számítsunk arra, hogy ránk tukmálná magát az énekes.

Persze valószínűleg nem is kell különösképp tukmálni, hiszen a decemberre meghirdetett arénakoncert már most telt házasnak könyvelhető el, így a rajongók kapnak egy második esélyt is látni az idén még itthon koncertet nem adó csapatot. Apropó: látni! Az új kislemezhez természetesen vizuális támogatás is jár, méghozzá a címadó dalra forgatott klip formájában - ami nem máshol készült, mint Dunai Vasmű vaskohói mellett! "26 éve forgatok klipeket, de soha egy ilyen kedves helyszínnel nem találkoztam, mint a vasmű, ami ráadásul egy életveszélyes üzem, hiszen 1600 fokos olvadt fémmel rohangálnak a daruk! Csak mosolygó arcokkal találkoztam egy olyan üzemben, ahol elképesztő nehéz körülmények közt dolgoznak emberek." - mesélt az énekes a különleges forgatási helyszínről, ahová bárki bepillanthat - ha csak pár perc erejéig is - az Igazán című klipnek köszönhetően.


Oldal megosztása:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a del.icio.us-hoz Add a Google Reader-hez
Küldd el a videót egy ismerősödnek Küldd el a videót egy ismerősödnek
További videóink
Hozzászólások
Ide még nincs hozzászólás, légy te az első! Klikk ide!

Impresszum Kapcsolat Médiaajánlat Adatvédelmi nyilatkozat Tabu TV Arca Pályázat szabályzata